Wzbij się wysoko

Temat: Jakie sa normy badania krwi i moczu?
" />cytat z Mz innego watku o badaniach krwi: "Kiedys na pl.rec.zwierzaki ktos podal takie normy dla kota, ale chyba najlepiej pokazac wyniki zaufanemu, dobremu wetowi. Parametr Wartość Jednostka Erytrocyty 5,0-10,0 ... (mval/l) Fosfor (P) 2,5-5,0 mg/100 ml Fosfataza alk. (AP) do 70 U/l GOT do 40 U/l GPT do 50 U/l LDH do 70 U/l CK do 80 U/l Czas protrombinowy (test...
Źródło: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=12477



Temat: chora watroba:(
" />jak ktos moglby spojrzec na to okiem ... AMYL- 32.8U/l ALP-20.6U/l GPT-64.2U/l GOT-387 U/l PLT Flags:SCL WBC-10.9 MCV- 51 RBC-5.95 MCH- 10.0 HGB-7.8! MCHC-25.6 L HCT-30.4 RDW- 12.9L PLT- 76 L MPV-7.0 WBC Flags:AG1 EOS LYM-30.8% MON-9.7% GRA- 59.5% No wiec tak wygladaja jej wyniki staralam sie cos z tego rozszyfrowac.. i badania byly robione pod kota... wiec nie wiem.
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=235


Temat: Hugo i Kaja [*] w nowym domku.
... 290.00 360.00 - PLT 819 G/l 350.00 600.00 H MPV 7.95 fl Albuminy 24.52 g/l 25.00 41.00 L ALT/GPT 63.19 U/l 13.00 176.00 - AP 20.13 U/l 15.00 75.00 - AST/GOT...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=8758


Temat: Fretka wymiotuje
... do badań i oto wyniki: RBC- 11,6 HGB- 186 HCT- 0.59 PLT- 856 MONO- 0,49 G/l BASO- 0,04 G/l ALT/GPT- 168,76 Białko całkowite- 82,15 Podałam tylko te parametry, które nie są...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=1406


Temat: Proszę o analizę wyników badań
U/l AP 47.28 U/l AST/GOT 71.06 U/l Białko całkowite 58.94 g/l Kreatynina w surowicy 45.04 umol/l mocznik 11.03 mmol/l Wyniki badań z 06.08.09r Morfologia WBC 8.48 G.l NEU 5.19 G/l NEU ... l/l MCV 53.5 fl MCH 15.8 pg MCHC 295.0 g.l PLT 338 G/l MPV 8.67 fl Albuminy 21.3 g/l ALT/GPT 843.0 U/l AP 33.6 U/l AST/GOT 224.3 U/l Białko całkowite 52.7...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=9530


Temat: Benek-"chłoniak", wycięta śledziona, chore serce...
" />Jak zwykle chyba zapeszyliśmy... W tamtym tygodniu poszliśmy z Beniaczkiem na USG, tak dla świętego spokoju. Przy badaniu wyszedł guz przy wnęce wątroby, wielkości ok 2,7cm. Co najlepsze, guz ten ... badania- morfologia co 2 miesiące, biochemia co 4. Z morfologią bywało różnie, za to biochemia zawsze wychodziła bardzo dobrze. Lekarz robiący to ostatnie usg pocieszał nas, że skoro Beniątko już tak długo to ma i to się nie powiększa, do tego inne badania wychodzą ok, to możemy być spokojni, tylko żebyśmy cały czas robili regularne biochemię (co i tak oczywiście zawsze robimy...) Niestety jak to się mówi- "nie wywołuj wilka z lasu..." Od ostatniej biochemii Benka minęły 4 miesiące, więc jak zwykle pojechaliśmy na badania. I wszystkie problemy zaczęły się od początku (chociaż one chyba nigdy się nie skończyły ). Morfologia ok (płytki jak zwykle bardzo podwyższone, ale to zwalamy na wyciętą śledzionę), ale za to biochemia do bani. ALT/GPT podwyższone prawie czterokrotnie I...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=1096


Temat: Proszę o analize badań
" />AST(GOT) 136,5 U/L ALT(GPT) 120,6 U/L Glukoza 79/1 mg/dl Krearynina 1,6 mg/dl Mocznik 63,0 mg/dl Białko całk. 6,3 g/dl Aluminy 32,8 g/l Uwagi do próbki ostra hemoliza. Wynik Estradiol 1.0...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=10681


Temat: Wyniki - mam prośbę o interpretację
" />Na szczęście nie chorowała, po prostu stwierdziłam, że zrobię jej kontrolnie badania, co by sprawdzić, czy wszystko gra. Pierwsze badania były 4.10., miała skończone 15 miesięcy. Wyniki z wtedy: Albuminy 48,9 ALT/GPT 65,2 AP 27,8 AST/GOT 128,9 Białko całkowite 78,75 Kreatynina w surowicy 41,7 Mocznik 12,9 I przez trzy tygodnie dostawała hepatil, i teraz właśnie robiliśmy kontrolnie, czy coś się zmieniło....
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=5949


Temat: Szukam pomocy
- 6, Odczyn Waalera-Rose <8, ASO - 200j., GOT- 30.0, GPT - 25.0 W tym momencie nie wiem już co mam robić. Wyniki niby ok, a mnie potwornie bolą dłonie, palec,...
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=88


Temat: NAWRACAJĄCE ANGINY
... badania.Robiliśmy krew-morfologia,biochemia,krwinki białe i czerwone,żelazo ,ASO,CRP,OB,monokleoza,PRZECIWCIAłA IgE,MVC,płytki krwi,GOT,GPT,jakieś badanie na potwierdzenie jego odporności,wymaz z gardła i to parę razy i wszystko wyszło dobrze.Zrobiliśmy badanie kału na lambie i glistę ludzką.Lambi brak...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=9164


Temat: Brodawczak
Pozwolę sobi na małe uzupełnienie, ponieważ mam właśnie wyniki badań. Te negatywne - krew: GOT - 31.9 U/1, GPT - 112 U/1, ALP - 235 U/1. Mocznik i kreatynina w porządku....
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10790


Temat: Chora kotka - wyniki - proszę o pomoc
... krwinek białych (Schilling) SEGM 61 LIMF 39 GOT AspAT 62 U/L GPT ALAT 137 U/L Glukoza 5,12 mmol/L Kreatynina 89,71 umol/L Mocznik 4,26 mmol/L Czy Pan Doktor byłby uprzejmy napisać mi...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1291


Temat: poranne wymioty
Zrobiliśmy badania krwi. Wymioty się nie powtórzyły, ale Ruda raz, dwa razy w miesiącu ma lekki problem z wypróżnieniem. Nie jest to biegunka, tylko po normalnym stolcu jeszcze cieniutki paseczek, płynny ... 14,6. Sprawdziłam sama podług norm podanych przez Pana. Wet. stwierdził podrażnienie wątroby i kazał podawać Hepatil. W wynikach są jeszcze oznaczenia, których nie znalazłam GOT 40.4 i GPT 40.2. Mógłby pan...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=6070


Temat: RC Intestinal prawie roczny buldożek a wiatminy
badano białka. Podam wyniki GPT 55,8U/I, GOT 44, Mocznik 48,8 mg/dl, kreatyn 1,10 mg/dl, GGT 5,00 U/I, bilirubin 0,5U/I, Potas 4,70 mg/dl,nie Co Pan na takie wyniki badań? I jeszcze pytanie...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9116


Temat: badanie krwi u szczeniaka
Czy to są poprawne wyniki u 4-miesięcznego szczeniaka małej rasy (waży 4kg). Jest ogromnie wybredny, ale czuje się dobrze. Badanie było zrobione profilaktycznie by sprawdzić czy czasem ten marny apetyt nie ... tys/mm3 Krwinki bez zmian L. Leukocytow 9,22 tys/mm3 Limfocyty 53 % OB 1 mm AST (GOT) 30,7 U/L ALT (GPT) 23,5 U/L AP 138 U/L Glukoza 107,8 mg/dl Kreatynina 0,9 mg/dl...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8279


Temat: krwotok z nosa PANIE JARKU POMOCY
Bylam dzisiaj u weta z moja sunia,wzielam mocz do badania,miala rowniez szczegolowe badanie krwi i niestety okazalo sie ze ma mala plytkowosc(26 S 10 mala3/mm3,)wet stwierdzil ze to niemozliwe,powtorzyl i wyszlo ... MCV;67 um3 GPT 44.6 U/1 25*C MCH;22.7 pg MCHC;33.9 g/dl RDW;14.0% MPV; 8.1 S um3 #LYM; 2.3 10 3/mm3 #MON; 1.6 H 10 3/mm3 #GRA 10.0 10 3mm3 mocz dobry ,niema cukru . leki to CYCLONAMINE CALO-PET ,sunia to samo miala 3 lata temu wet stwierdzil ze najprawdopodobnie sa to sprawy hormonalne,po 10 dniach na powrorke badan.co PAN sadzi o wynikach io...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=5892


Temat: wyniki badań krwi
Dzień dobry, czy mogłabym prosić o konsultację tych wyników? Ruda miała je robione w związku z podejrzewaną niewydolnoscia trzustki. Dostaje cały czas amylan, badanie było robione w trakcie podawania, bo wet. ... GOT 40.4 GPT 40.2 AMYL 972 CREA 0.611 WBC 12.1 RBC 6.62 HGB 14.6 HCT47.1 PLT 278 MCV71 MCH.22.0 RDV 14.1 MPV 7.7 MCHC 30.9. (norma 34./ 36) LYM 23.4 MON...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4140


Temat: Proszę o interpretację wyników badania krwi
Witam. Dzisiaj odebrałam wyniki badania krwi mojego sześcioletniego kocurka(kastrat). Czy mógłby mi ktoś pomóc w interpretacji wyników...dla mnie to czarna magia a wizytę u weterynarza mam dopiero w czwartek...chciałabym już coś niecoś wiedzieć...proszę o pomoc. Oto wyniki badania (robione w "ludzkim" laboratorium.) Rozmaz krwi obwodowej: Neutrof.Pałeczki 2.00% Neutrof.Segment 33.00% Limfocyty 30.00% Monocyty 35.00% Morfologia: WBC 41.88 10e3/uL RBC 5.50 10e6/uL HGB 29.10 g/dL HCT 27.80% MCV 50.50 fL MCH 52.80 pg MCHC 104.50 g/dL RDW 18.30% PLT 526.00 10e3/uL MPV 17.80 fL ALAT(GPT) 80.00 U/L ASPAT(GOP) 110.00 U/L AMYLAZA 734.00 U/L FOSFOR NIEORG....
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=6553


Temat: Problemy z żywieniem
... robilismy mu badania krwi- oto wyniki ALT(GPT) : 26,00 AST(GOT) : 35,00 Białko całkowite : 6,80 g/dl Wapń : 8,80 mg/ dl Wg Pani doktor wyniki wspaniałe , diagnoza colitis chronica...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1682


Temat: ropiejące oczy i nie tylko prosze o porade
witam ponownie pieska przestawiłam na jedzenie gotowane problem z oczami jest nadal jednak stan zapalny "nieznacznie" się zmniejszył pies niema żadnych problemów z powiekami grudkami itp. zostały wykonane badania krwi tu ... 5.2 EOS 0.8 L/M2.0 %L/M 25% PLT 143 urea 20 mg/dl crea o.647 mg/dl Got 26.5 U/l Gpt 34.9 U/l w poniedziałek jedziemy na ponowna morfologie
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8948


Temat: Problem z 3 miesięczną yoreczką - wysoki poziom leukocytów
Witam Panie Doktorze, Dziękuję za zainteresowanie się problemem zdrowotnym mojej suni. Podaję parametry moczu: ostatnie badanie bilirubina - neg urobilinogen - norm ketony - neg ciężar wł. - 1.018 glukoza - ... kolor żółty posiew moczu po 48 godzinach ujemny Badanie krwi WBC 22.9 LYM 14.9 MON 0.2 GRA 7.8 LYM% 65.1 MON% 1.0 GRA% 33.9 RBC 7.33 HGB 14.6 HCT 50.6 HCV 69.0 MCH 19.9 MCHC 28.9 RDW 14.7 PLT 350 MPV 7.2 GPT/ALT 64.0 u/l mocznik wynik w surowicy 37.24 mg/dl kreatynina 0.52 mg/dl Pozdrawiam serdecznie.
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=11652


Temat: Trzęsienie głową i ślinotok
Panie Jarku, Byłam dzisiaj u veta. Poprosiłam również o zrobienie badań morfologii i biochemii. Nasz lekarz stwierdził, że wyniki są dobre oprócz małej liczby płytek czerwonych, ale za 2 tygodnie mam powtórzyć badanie, ponieważ było mało materiału do badania (były problemy z pobraniem krwi). Nie zwrócił uwagi na podwyższone wyniki limfocytów i granulocytów. Wyniki: Mocznik - 27,8 [20-54 mg/dl] Alat-GPT - <5...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10617


Temat: CO WY NA TO?
" />Witam wszystkich serdecznie. A więc mam już wiadomości. Barbara, całe szczęście, poszła z Denny do kliniki i niestety po wynikach z badania moczu, kałi i krwi wynika, że 1)w kale znajdują się jaja glisty kociej (toxocara cati); 2) w moczu: bilirubina 4 mg/dl, leukucyty 500 leu/dl 3) z badania krwi przytoczę najgorsze parametry: +BUN (blood urea nitrogen): 174, ogółem proteiny: 9.1; globuliny: 5,7; + ALT (GPT): 63; +ALKP: 480; Glukoza: 182 Leczenie: EPATOPASTA (muszę to przetłumaczyć:-( -oraz MILBEMAX CPR1 (na robale) 1 tabletka odrazu i druga za 3 tygodnie. Za miesiąc musi powtórzyć badania. Acha! Denny ważył w piątek 3.900 kg (20 maja kończy rok) Barbara b. dziękuje jeszcze raz za wszystkie Wasze rady. Obecnie Denny nie siusia w domu, ma wielki apetyt, ... Ją przekonać do pójścia i zrobienia tych wszystkich badań (pomyślcie zapłaciła 160 euro - była 2,5 godziny u wete, ale do domu wróciła z wynikami). No i co Wy teraz na...
Źródło: forum.nfo.pl/viewtopic.php?t=2590


Temat: [Szczecin] Adopcja kota - Gacuś - Filmy i zdjęcia!
przekroczone, jeśli przyjmiemy, że norma to 23 - 107 U/l CREA (kreatynina) 0.8 mg/dl GPT (aminotransferaza alaninowa - to samo co ALT) 44 U/l (H) GOT (aminotransferaza asparaginianowa - to samo...
Źródło: forum.kociadolina.pl/viewtopic.php?t=132


Temat: Wyniki badań i pytanie
" /> ">Szanowny Panie Doktorze O dziecko staramy się juz 4 lata. Mam 29 lat. Dwa lata temu zaszłam w ciążę ale ja poroniłam. Wynik badania histopatologicznego: "Decidue at villi placentores". Wg USG (powtarzane kilkukrotnie) macica w przodozgieciu, w jajnikach wystepują pojedyncze pęcherzyki 1-3. wielkość endometrium prawidlowa. Badania wykonywane w 3 DC: LH: 1,6 mIU/ml (norma fazy folikularnej 1,2-12,5) czy nie jest zbyt duża różnica między LH a FSH? FSH: 5,8 mIU/ml (3,2-10,0) PRL: 12,9 (3,3-24,5) E2: 38,4 (12,0-48,0) Pozostałe badania: 2002 r AST/GOT 15 IU/L ALT/GPT 5 IU/L TSH 3,82 uIU/ml (0,27-4,2) XII.2003r AST/GOT 17 IU/L ALT/GPT 5 IU/L TSH 4,99 uIU/ml (0,27-4,2) FT4 1,27 ng/dl (0,93-1,71) FT3 3,64 pg/ml (2,57-4,43) Przeciwciała tarczycowe: Anti-TPO 1,2 IU/ml Anti-Tg 16,2 IU/ml USG tarczycy: prawy płat...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=12283


Temat: Pitbullka w tragicznym stanie. Pomóż ją ratować
... Erytrocyty:3,80mli/mm3 Hematokryt: 26,50% Hemoglobina:9,40g/dl Leukocyty:21,10tys./mm3 Trombocyty:401,00tys./mm3 Neutrofile pałeczkowate:2,00% Neutrofile segmentowate:74,00% Eozynofile:5,00% Limfocyty:19,00% w obrazie krwinek czerwonych anizocytoza ob.makro.,normo i mikro.,oligo. znaczna, polich. nieznaczna Wykonano biochemię krwi ALT(GPT): 81,50 AST(GOT): 36,60 Białko...
Źródło: przerywnik.pl/forum/viewtopic.php?t=1490


Temat: Proszę o pomoc w interpretacji wyników morfologii
" />Ponieważ ostatnio w pokoju łobuzów był badzo wyczówalny zapach amoniaku wet. zlecił zrobić badania krwi. Gdyby ktoś mógł raz jeszcze zerknąć na to wsyzstko byli byśmy wraz z freciakami bardzo ... 16.4 pg 15.50 19.00 - MCHC 310.0 g/l 290.00 360.00 - PLT 713 G/l 300.00 900.00 - MPV 12.5 fl Profil fretkowy Albuminy 38.9 g/l 25.00 41.00 - ALT/GPT 90.1 U/l ... ALT/GPT 139.6 U/l 10.00 280.00 - AP 35.2 U/l 30.00 120.00 - AST/GOT 195.9 U/l 50.00 280.00 - Białko całkowite 57.5 g/l 44.00 73.00 - Kreatynina w surowicy 34.3 Îźmol/l 14.14...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=9019


Temat: tarczka
Jakie badania powinnam zrobic? robiłam T4, GOT AspAT i GPT ALAT wszystkie w normie. czyli powinnam zrobic badania poziomu testosteronu a potem pomyslec o możliwosci tego leku? Dzięki bardzo-zabiore się za...
Źródło: szwajcary.com/viewtopic.php?t=528


Temat: badanie krwi
Witam, Zrobiłam badanie krwi swojej kotce i mam prośbę o warażenie opinii na temat niżej podanych wyników: GPT 85,8 GOT 120 ALP 33,1 AMYL niepoliczalne UREA 65,3 Totalnie nie wiem co...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7703


Temat: plamienia
... słabej miesiączki. Zrobiłam test ciążowy - ujemny. W drugim cyklu - aż 5 dni plamień (coś jak czwarty dzień miesiączki) i 5 dni średniosłabej miesiączki. Nie wytrzymałam i ponownie zrobiłam badania:...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=2004


Temat: Pomóżcie uratować pitbullkę Mambę
... ALT(GPT): 81,50 AST(GOT): 36,60 Białko całkowite: 7,49g/dl AP(Fosfataza zasadowa): 96,90 Kreatynina: 0,80mg/dl Mocznik: 33,00mg/dl Sunia zostanie odrobaczona, oraz dostanie leki osłonowe na wątrobę.
Źródło: psiaki.pl/forum/viewtopic.php?t=9649


Temat: Serduszko Fredzi
" />Długo nie pisałam w tym temacie, ale nie chciałam tego robić, dopóki nie będzie diagnozy. W jakimś temacie na poparcie słów Danki wspominałam o badaniu krwi mojej Fredzi u dr Kanzawy (na marginesie - polecam go - krew pobiera świetnie: sprawnie, gładko, bezstrsowo dla zwierzaka). Dlaczego badania robiłam właśnie tam? Fredzi nigdy nie udało zrobić się badań krwi (absolutnie nie krytykuję ... niepokój i przekonanie, że powinnam to zrobić. No i sytuacja b. skomplikowała się. Wynki z 9 maja były następujące: Hematokryt 60,00% Leukocyty 3,60 tys./mm3 Alfa-amylaza 44,50U/l ALT (GPT) 74,70 Białko całkowite ... Kanzawie nie podobał się najbardziej jednak poziom glukozy. Badał ją dwukrotnie. Podejrzewał nowotwór trzustki - isulinomę. Żeby ją zdiagnozować zaproponował nam powtórzenie po jego powrocie z urlopu badania glukozy na tzw. ... miesięcy życia. Leczenie rozpoczniemy po wizycie u Uli (za co znowu b. jej dziękuję), gdy odbiorę recepty i przećwiczę samodzielne badanie poziomu glukozy na glukometerze. Na razie u Fredzi brak typowych...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=2379


Temat: Dziabąg niedomaga (-:
... Creatynina - 0,80 mg/dl Mocznik - 109mg/dl ALT (GPT) - 113,30 U/L AST (GOT) - 66,30 U/L AP - 24,3 Glukoza - 74,80 mg/dl białko całkowite - 8,00 g/dl pani wetka...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=6347


Temat: Migdałki
NORM RANGE KREA 0,95 mg/dl takie badania tylko znalazłam, wtedy co wlasnie wyszedł mi ten kiepski wynik na tarczyce wtedy mialam 5,27 uIU/ml [0,27-4,20] lekarz przepisal Eutyrox, ale nie wzielam i...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2265


Temat: CUKRZYCA
wiecej badan nie zrobiono) dwa dni pozniej: Mocznik: 9,0 (4,15-11,62) Kreatynina :104,0 (80-229) ALT/GPT 59,0 (<107) FA całk. 44,0 (<200) AMYLAZA: 476,0 (433-1850) LIPAZA: 1145,0 (157-1715) Białko całk. 67,0 (55-80) Albuminy: ... zaszkodzi........... Jutro ide na kolejne badanie glukozy i nie wiem co robic dalej...........
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1877


Temat: Hugo i Kaja - tym razem w "zdrowiu" ...
się pomylił i miało być prawe) powiększone, grubości ~ 5,5mm, silnie wydłużone (podczas badania lek. wspominał o tym, że jest dziwnie "wygięte" i dlatego ciężko określić dokładny rozmiar), hipoechogenne; śledziona niepowiększona, ... śluzowej, pozostałe jelita cienkie b.z ; węzły chłonne w badaniu niewidoczne; jama otrzewnej i przestrzeń zaotrzeniowa b.z.; " Po USG udaliśmy się do dr Piaseckiego. Okazło się, że mała znów schudła ... MCHC 300.0 g/l 290.00 360.00 - PLT 904 G/l 300.00 900.00 H MPV 7.79 fl Profil fretkowy Albuminy 30.0 g/l 25.00 41.00 - ALT/GPT 139.6 U/l 10.00 280.00 - AP 35.2 ... Rubenal. Badania krwi będziemy powtarzać za miesiąc/dwa. Tutaj wklejam wyniki z lutego: Hugo : Morfologia WBC 3.97 G/l 2.80 8.00 - NEU 1.97 G/l 2.32 5.70 L NEU 49.5 % 39.00 ... Profil fretkowy Albuminy 38.9 g/l 25.00 41.00 - ALT/GPT 90.1 U/l 10.00 280.00 - AP 39.7 U/l 30.00 120.00 - AST/GOT 157.9 U/l 50.00 280.00 - Białko całkowite 76.3 g/l 44.00 73.00 H Kreatynina w surowicy 37.5 Îźmol/l 14.14 74.30 - Mocznik 16.5 mmol/l 2.85 13.20 H Badanie USG (z wczoraj): " USG jamy brzusznej: pęcherz moczowy z prawidłową ścianą; wypełniony umiarkowaną...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=12458